Bez kategorii

Ta Jedyna Noc w Roku

wielkanocne produkty delhan

Nadeszła wiosna a wraz z nią i święto wielkiej nocy. Z myślą o tym okresie w którym, dni stają się zauważalnie dłuższe i odczuwalnie cieplejsze. Przygotowaliśmy dla was propozycję wielkanocnego przepisu i listę kilku niezbędników, które pozwolą na jego zrealizowanie.

Życzymy wam wykwintnego śniadania wielkanocnego, gdy już tylko pojawi się na waszych stołach.

Zaproś Rodzinę i Przyjaciół do Wielkanocnej Uczty!

Obchodzenie świąt wielkanocnych bez obecności nam najbliższych nie sprawiło, by tyle radości. Spodziewając się dużej ilości gości przy wielkanocnym stole, sięgnij po naszą ofertę na komplet sztućców.

Komplet sztućców CLAUDIA ODELO

Ostatnie Dni Postu!

Trwający od Środy Popielcowej do Wielkiego Czwartku wielki post dobiegł końca. I zgodnie z tradycją należy uczcić jego zakończenie. Kanon potraw wielkanocnych nie zmienia się od lat i oczywistym jest, iż na stole wielkanocnym nie może zabraknąć jajek, żurku, białego barszczu, białej kiełbasy i babki wielkanocnej.

Z Magią Przepisu!

Zgodnie z tradycją wielkanocną każdą z potraw przygotowywano samodzielnie. Dlatego, aby ułatwić wam kilka aspektów tego zadania podzielimy się z wami pewnym przepisem.

– Babka Majonezowa, wyjątkowa prosta w przygotowaniu i wyjątkowo smaczna.

Czas na przygotowanie: około 10 minut

Czas pieczenia: około 35 minut – 180 stopni góra, dół

Kaloryczność w kcal: 360 kcal na 100 g ciasta

Składniki
– pół szklanki mąki pszennej tortowej (80 g)
– pół szklanki skrobi ziemniaczanej (90 g)
– cztery jajka
– pięć łyżek majonezu (140 g)
– pół szklanki cukru (150 g)
– dwie łyżeczki proszku do pieczenia

Krok 1.

Odmierz pół szklanki mąki pszennej uniwersalnej lub tortowej. Będzie to około 80 gram mąki. Do jednej miski wsyp również pół szklanki skrobi ziemniaczanej, czyli do 90 gram skrobi. Wsyp też dwie łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystkie sypkie składniki wymieszaj razem dokładnie lub przesiej do drugiej miski.

Krok 2.

Do średniej wielkości szklanego lub metalowego naczynia wsyp nieco ponad pół szklanki drobnego cukru, do około 150 gram cukru. Cukier z jajkami ubijaj mikserem przez kilka minut. Cukier powinien całkowicie rozpuścić się w jajkach. Pod koniec ubijania ma powstać giętka masa.

Krok 3.

Do miski z puchem jajecznym dodaj pięć łyżek majonezu, czyli około 140 gram. Wsyp również całą mieszankę sypkich składników mąki, skrobi i proszku do pieczenia. Całość wymieszaj powoli i dokładnie szpatułką z sylikonową łopatką lub drewnianą łyżką.

Krok 4.

Gotowe do pieczenia ciasto przelej do formy. Foremka na babkę z tuleją powinna mieć około 24 centymetrów średnicy. Foremkę obowiązkowo wysmaruj wcześniej odrobiną masła lub oleju i posyp od wewnątrz bułką tartą.

Formę z babką majonezową umieść na środkowej półce, w piekarniku nagrzanym do 180-185 stopni. Ustaw opcję pieczenia góra, dół. Ciasto piecz około 35 minut. Po około 30 minutach sprawdź, czy ciasto jest już upieczone. Uchyl drzwi piekarnika i wbij w ciasto drewniany patyczek do szaszłyków. Jeśli po wyjęciu patyczek jest suchy to znak, że ciasto jest już gotowe.

Po upieczeniu lekko uchyl drzwi piekarnika. Zablokuj drzwiczki, by powstała niewielka szpara umożliwiająca cyrkulację powietrza. Po około 10 minutach otwórz drzwi do połowy, a po chwili wyjmij ciasto z pieca. Uwolnij je z foremki i przełóż na kratkę do przestudzenia. Po przestudzeniu babkę możesz oprószyć cukrem pudrem. Może być też posypana dodatkowo wiórkami kokosowymi lub polana czekoladą.

A jeśli zechciałbyś skorzystać z innej formy do pieczenia, sprawdź naszą ofertę na blachę do pieczenia z fakturowanym dnem.

By móc godnie zaprezentować swe wypieki, sprawdź naszą ofertę na obrotową paterę.

Jajko Wielkanocnej Tradycji!

Jednym z symboli wielkanocnych jest jajko. Uznawane w wielu kulturach za triumf życia nad śmiercią, doskonały początek i symbol cykliczności. W tradycji chrześcijańskiej jest symbolem odrodzenia Chrystusa.

Odpowiednia aranżacja stołu jest niemniej ważnym elementem tradycji wielkanocnych, warto zadbać też o aspekt estetyczny wielkanocnego śniadania.

By sprostać temu wyzwaniu przedstawiamy wam propozycje marki Lubiana :

Kieliszek do jaj Lawenda Lubiana

Cechy Produktu:

-wykonany z wysokiej jakości porcelany,

-łatwy do utrzymania w czystości,

-można myć w zmywarce,

-można używać w mikrofali.

Kieliszek do jaj Magnolia Lubiana

Cechy Produktu:

-wykonany z wysokiej jakości porcelany,

-łatwy do utrzymania w czystości,

-można myć w zmywarce,

-można używać w mikrofali.

Spodek do jajek Victoria Lubiana

Cechy Produktu:

-wykonany z wysokiej jakości porcelany,

-łatwy do utrzymania w czystości,

-można myć w zmywarce,

-można używać w mikrofali.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *